Skip Navigation LinksНасловна страна > Удружење Срба из БиХ > Председници удружења > Душко Беловић (од 2009. -)

Душко Беловић (од 2009. -)

Душко Беловић,од оца Светозара, рођен је 1970. године у Столцу. Основну и средњу Машинску школу је завршио у Мостару. Био је предсједник градске омладине у Мостару. По завршетку средње школе, одлази у Београд, гдје је завршио Машински факултет и Магистарске студије. Учествовао је у раду савеза студената Машинског Факултета, чији је био и предсједник у једном периоду. Тренутно је у процесу завршавања Докторске дисертације. Породичан је човјек и отац троје дјеце Михајла, Воја и Вукашина.

У пословном свијету је од 1997. године са првим запосљењем у Аустријској фирми Pathfinger - као шеф представништва. Своја радна искуства стицао је и у Energoprojektu (1998. године па до 2004. године), гдје је радио као инжењер, затим и у грађевинској фирми Ekonomik. Од 2006. године је оснивач и власник предузећа Investment project group која се бави изградњом и обновом индустријских постројења у Србији а и другим дијеловима Европе и Свијета.

Предсједник је Удружења Срба из БиХ у Србији од 2009. године и учесник многих хуманитарних акција у помоћи народу Републике Српске и на Косову. Покретач је свеобухватне сарадње Српске Православне Цркве и српске дијаспоре у свијету. У Београду је побољшао положај исељеника из БиХ дугогодишњим позиционирањем код актуелних власти Србије.