Skip Navigation LinksНасловна страна > Активности Удружења > Хуманитарне акције

ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ ЦРВЕНОГ КРСТА ПОСЛАТА НА КОСОВО, ОПШТИНИ ЗВЕЧАН ЗА НАРОДНЕ СТРАЖЕ.

Омогућено је 2,5 тона хране. Донацију је помогао господин Рајко Латиновић.

ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ И АКЦИЈА ПРИКУПЉАЊА СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ САНИТЕТСКОГ ВОЗИЛА ДОМУ ЗДРАВЉА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ.

Ова акција је у току и средства се прикупљају у нашој дијаспори, као и у Србији. За сада је сакупљено у Ванкуверу 3600 долара, у Монтреалу 8600 долара, у Трсту 500 еура, у Београду 1000 долара.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА-ДОБРОВОЉНО ДАВАЊЕ КРВИ

Подмладак Удружења Срба из БиХ у Србији у сарадњи са Институтом за трансфузију крви је организовао добровољно давање крви.Ова акција је организована на Институту за трансфузију крви, и протекла у позитивној атмосфери,како Омладинаца из Удружења,такође и запослених у тој Установи.

ПОМОЋ ЗА СВРАТИШТЕ

Подмладак удружења је успјешно спровео и ову хуманитарну акцију.На приједлог Анђеле Бјелогрлић, која је активни члан Подмлатка Удружења,а која је такође волонтирала у овој Државној Установи- омладинци су успјели да прикупе помоћ за дјецу која бораве у овој Установи. У оквиру ове помоћи, скупљена је одјећа, играчке и школски прибор.

ХУМАНИТАРНА ЖУРКА-ПОМОЋ ЗА ЉУБИЦУ АДАМИЋ

Последња акција коју је Подмладак организовао је прикупљање новчане помоћи за трансплатацију срца девојчице Љубице Адамић.Укупно је прикупљено и донирано 27000 динара.Овом скупу се одазвало 150 младих људи, чиме је акција успјешно организована.

САКУПЉЕНА ПОМОЋ ЗА ЛИЈЕЧЕЊЕ МАЛОГ ДЕЈАНА МАРИЋА

Дејан Марић из Зворника који има само 9 година имао је тумор на мозгу који је захтјевао хитну интервенцију. Након две интервенције породица се огласила путем медија за помоћ свих људи добре воље јер његово стање није било најбоље а набавка лијекова скупа за породицу са два незапослена родитеља. Цијелу акцију покренуо је Подмладак Удружења Срба из БиХ, а посебно се захваљујемо Удружењу студената Дома 2 Студентски град који су помогли да добијемо дозволу да се хуманитарна кутија, у коју свако може оставити свој прилог, постави у студентској мензи у Студентском граду у Београду. Такође, допринос овој акцији дао је и Црвени Крст Нови Београд, који су на захтијев Удружења дали кутију за сакупљање прилога. Сакупили смо 19 660 динара за лијечење дјечака из Зворника. Новац смо уручили када је Дејан са мајком Иваном дошао у Београд на Институт за радиологију и онкологију, где су му почеле хемотерапије. Сигурни смо да ће Дејан успјети да се избори са суровом судбином која га је задесила и доћи да нас обиђе са осмијехом с каквим нас је и дочекао, и то врло брзо. Знамо, јер је он најхрабрији дјечак кога смо упознали!

НАБАВЉЕНО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО ЗА ДОМ ЗДРАВЉА БЕРКОВИЋИ

Дом Здравља „Др Миленко Муратовић“ у Берковићима добио је санитетско возило, а средства за набавку возила прикупили су Срби из Дијаспоре на инцијативу Удружења Срба из БиХ у Србији које је покретач ове хуманитарне акције. Ова акција примјер је како Срби широм свијета уз мало добре воље и удруженим снагама могу бити од велике помоћи завичају. На ову акцију одазвали су се Срби из Монтреала, Ванкувера, из Трста, Софије и из Београда. За набавку возила Срби из Дијаспоре сакупили су око 20 000 КМ.

ПРИКУПЉЕНА ПОМОЋ ЗА УГРОЖЕНЕ У ПОПЛАВАМА У ДОБОЈУ

Након велике природне несреће која је задесила цијели регион као и нашу браћу у Републици Српској у мају 2014.године, Удружење Срба из БиХ у Србији притекло је у помоћ и покренуло акцију прикупљања финансијске и материјалне помоћи најугроженијима а то је становништво града Добоја. Сазван је хитан састанак управног одбора где је одлучено да се сазове хуманитарна седница чланова Удружења где ће појединци дати прилог према својим могућностима, а такође позиву су се одазвали и привредни субјекти па је тако до сада сакупљено 425.000 динара и 1.450 еура. Помоћ у хигијени је стигла из Софије, из Амбасаде БиХ. Акција још увек није завршена, па овим путем позивамо и оне који се до сада нису одазвали а у могућности су да помогну. Уплаћена средства у овом тренутку су:

1. A.Д. Електроремонт Суботица 120.000,00динара;
2. МК Комерц, Суноко Доо, НовиСад 120.000,00динара;
3. ИПГ ИНВЕСТМЕНТ Доо, Београд, 1.000,00 еура;
4. ПКБ ИМЕС Д.О.О. Падинска Скела 115.000,00динара;
5. Угоститељско предузеће Вишњица Београд 40.000,00 динара;
6. Гојко Ђого 100 еура;
7. Перо Васиљевић 100 еура;
8. Бранислав Талић 100 еура;
9. Никола Поповић 10.000,00 динара;
10. Митар Михић 50 еура;
11. Саво Шаренац 50 еура + 4.000 динара:
12. Вероника Барач 50 еура;
13. Рајко Латиновић 10.000 динара;