Skip Navigation LinksНасловна страна > Удружење Срба из БиХ > Подмладак

Подмладак удружења формиран је 2010 године на идеју предсједника Удружења Душка Беловића и студента Факултета политичких наука Деспота Ковачевића. Ова групација је формирана са тежњом да се само Удружење поново оживи креирањем нових идеја.

На првом састанку, одржаном у просторијама Удружења присуствовало је тридесетак студената Београдског универзитета, који су поријеклом из Босне и Херцеговине. Предсједник Беловић је укратко објаснио историјат Удружења и шта је тежња Удружења у будућности.

Оснивачка скупштина одржана је почетком Маја 2010 у Парохијском дому храма Светог Саве. На скупштини је присуствовало неколико стотина људи поријеклом из БиХ, са циљем да се формира група од 10 омладинаца који ће заједно са старијом групом дјеловати у Удружењу. За Предсједника Подмлатка једногласно је изабран Деспот Ковачевић.

За двије године број чланова се увећао на 150 чланова, углавном студената. Уз велику подршку предсједника Беловића и људи који су водили Удружење, 01.05.2010. студенти су посјетили Фрушкогорске Манастире и били гости скупа Удружења Крајишника.

Подмладак је такође организовао дружење младих у Хотелу Југославија(два пута).Тим скуповима присуствовало је око 500 студената Београдског универзитета, где су упознати са радом Удружења Срба из БиХ.Посебна захвалност одаје се господину Беловић и Неђи Тркљи, такође члану Удржења,што су омогућили дружење младих.

Ова дружења су оставила позитиван утисак о функционисању Удружењу, па се број чланова Подмлатка удружења временом увећавао. Учешће су узели успјешни, млади људи са тежњом да Удружење напредује и настави оно што су од свог оснивања па до данашњег дана радили њени чланови.